Živali

V hlevu in njegovi okolici so krava Belka pasme simental, njen sin Uhec ter krava Rita pasme limuzin in njena hči Čopka.

Krava belka Krava rita
Šetlandska ponijka Suzi ima hčerko Barbi. Kozel Rogec z mogočnimi rogovi je »glava« kozje družine. V toplem delu leta se naše puhaste Jezersko-solčavske ovčke preselijo na pašo v Haloški raj, pozimi pa se nam pridružijo v hlevu na Hajdini.
Kozel rogec Ovcki v hlevu
Mama pujsa ima dvakrat letno mladičke, za popestritev pa sta tu še Žarko (Vietnamski pujsek) in Šarko (Minnesota pujsek). Bele in Alzaške gosi so naš »pes čuvaj«. Račke pa nam pričarajo mnoge estetske užitke s svojo procesijo. Puranja družina se še bori za svoje mesto na zadnjem delu dvorišča. Tri muce skrbijo, da miši ne plešejo preveč okrog zrnja.
Muca Racak
Dobrosrčna psička Miša pa komaj čaka, da jo kdo poboža. Kokoši s petelinom poskrbijo, da imamo jajčka in piščančke.
Petelin Kokoš
Zajčki pa so posebni ljubljenčki, ki jih po želji tudi posojamo z vso opremo in hrano.

Živali s skrbniki na zelenici

Mladički

Skorajda celo leto imamo mladičke, ki nam polepšajo vsakdan in nas očarajo s svojo ljubkostjo. Seveda komaj čakajo, da jih nahranimo in si vzamemo čas za njih.

Pujski počivajo

Obisk kmetije

Otroci se nam lahko pridružijo pri vsakodnevni skrbi za živali in pomagajo pri delu v hlevu, pripravi hrane ali drugih kmečkih opravilih. Z nami lahko preživijo le nekaj ur ali pa preživijo cel dan nepozabnih doživetij na kmetiji. To je čudovita priložnost, kako otrokom omogočiti sproščen in kakovostno preživet prosti čas brez mobitela, računalnika ali tablice.

Ovce na paši

Izposoja hišnega ljubljenčka

Lahko si izposodite našo žival za kak teden in se tako skupaj z otrokom preizkusite v skrbi za žival, kar vam lahko pomaga pri odločitvi za nakup lastnega ljubljenčka. Domov lahko vzamete zajčka v kletki z zalogo hrane.

Zajček v kletki Zajček v naročju